🔴Pembelian menggunakan KURIER haruslah dimaklumkan segera oleh pembeli dalam masa 3 hari dari tarikh barang sampai kepada customer

🔴Pembelian dari BUTIK haruslah dimaklumkan segera oleh pembeli dalam masa 3 hari dari tarikh resit pembelian 

 

Nota peringatan:

🔺Resit pembelian wajib ada sebagai bukti pembelian

🔺Packaging dan tag produk haruslah berada dalam keadaan yang baik (contoh: tidak dikoyak, dibuang dan lain-lain yang berkenaan)

🔺Produk berada dalam keadaan yang baik (contoh: tidak digunakan, tidak dibasuh dan lain-lain yang berkenaan)

🔺Syarat return, refund dan replacement hanyalah bagi good item sahaja dan bukan dari kesalahan pembeli (eg: pilihan saiz salah, pilihan produk salah, dan lain-lain yang berkenaan) 

🔺Pihak syarikat tidak akan bertanggungjawab atas return, refund dan replacement produk sekiranya gagal mengikuti garis panduan yang telah ditetapkan

🔺Boleh klik link yang diberikan bagi sebarang aduan kepada pihak Hayda HQ: https://aduanusahawan.wasap.my

 

Nota tambahan:

🔺Return dan refund hanya boleh dilakukan jika terdapat produk yang mempunyai major defect atau pesanan yang salah telah dihantar.

🔺 Major defect merujuk kepada pelbagai kerosakan atau kekotoran, hiasan yang terurai dan corak yang condong mempengaruhi keadaan pemakaian yang tidak normal.

🔺Apa yang tidak dianggap defective?

-Sedikit Perbezaan Ukuran: Sila ambil perhatian bahawa mungkin terdapat sedikit perbezaan antara 1cm hingga 3cm dalam ukuran yang disediakan kerana kualiti bahan boleh renggang yang berbeza dan cara pengukuran yang diambil, dan tidak akan dianggap sebagai defect.

 -Perbezaan dalam warna: Perbezaan 20-30% dalam warna produk adalah disebabkan oleh pencahayaan dan resolusi monitor (sebenarnya mungkin kelihatan lebih gelap/terang). Dalam kes sedemikian, perbezaan dalam warna tidak dianggap sebagai defect.

-Kerosakan yang Disengajakan atau Tidak Sengaja: Kerosakan yang disengajakan atau tidak disengajakan dilakukan pada item untuk menjadikan item layak untuk ditukar. Contoh: Tanda pen, tanda pensel, kesan kopi, kotoran makanan, kotoran minyak wangi, mencipta lubang dengan sengaja, mengeluarkan butang dengan sengaja, terdedah kepada bahan kimia, bahan kaustik, nyalaan terbuka, haba tinggi, objek tajam dsb.

-Kegemaran Peribadi: Ketidaksukaan peribadi terhadap warna tertentu, bahan, peletakan bunga dsb, perbezaan dalam tafsiran peribadi produk dsb.

-Varians dalam Pakaian Bercetak/Pewarna: Untuk pakaian bercetak/celup, sila ambil perhatian bahawa mungkin terdapat sedikit perbezaan disebabkan penempatan fabrik. Permintaan untuk pertukaran atas sebab-sebab tersebut akan ditolak.

-Minor defect: Ketidaksempurnaan kecil (Cth.: Benang longgar, jahitan patah, tanda lipatan, kedutan picit penghantaran, tanda kecil, zip sedikit tidak sejajar dsb.), saiz bernoda kurang daripada 1 cm, calar tidak dianggap sebagai defect.

🔺Sila jangan pulangkan sebarang item sebelum menerima pengesahan daripada pasukan kami. Sebarang item yang dipulangkan tanpa kelulusan pasukan HAYDA tidak akan diterima, dibayar balik atau dikembalikan kepada pengirim.

🔺 Produk Tidak Boleh Dipulangkan:
– Barangan jualan / promosi
– Item penghabisan / yang dihentikan
– Semua produk kosmetik
– Inner Gebu
– Inner Bungkus
– Aksesori
– Hadiah percuma
– Pembungkusan (terpakai untuk order ejen sahaja)

🔺Kami mencadangkan anda memulangkan barang anda melalui pos berdaftar. Syarikat HAYDA tidak akan bertanggungjawab untuk sebarang pemulangan yang hilang yang dihantar melalui penghantaran yang tidak boleh dikesan.